آشنایی با روش میکرونیدلینگ و مزایای آن

میکرونیدلینگ چیست

یکی از حرفه‌ای‌ترین ابزارهای مورد استفاده در عمل‌های پزشکی امروزی، میکرونیدلینگ است که به نام درمان القاء کلاژن نیز شناخته می‌شود، این درمان شامل استفاده از یک ابزار با سوزن های کوچک است که در لایه بالای پوست وارد می‌شوند. ابزار میکرونیدلینگ شامل درمان می‌باشد. درمان القای کلاژن، که به‌عنوان روش حداقل تهاجمی در نظر گرفته می‌شود، توسط یک متخصص پوست یا زیبایی انجام می‌شود. در این مطلب قصد داریم به چگونگی پروسه‌های مختلف این نوع درمان و نقاط قوت و ضعف آن بپردازیم.

 

میکرونیدلینگ چیست

 

مفهوم میکرونیدلینگ

در اصطلاحات پزشکی میکرونیدلینگ که به اختصار (Percutaneous Collagen Induction Therapy)  نیز اطلاق می‌شود، به درمان تحریک کلاژن سازی یا PCI  نیز معروف است. درمان به روش میکرونیدلینگ نوعی روش تحریک مکانیکال جهت ترمیم آسیب‌های ساختاری پوست است که منجر به بازسازی بافت آسیب‌دیده و تغییریافته می‌گردد. هدف این درمان، بهبود ظاهر و عملکرد پوست می‌باشد. طی فرایند میکرونیدلینگ، با استفاده از سوزن‌های بسیار ریز، میلیون‌ها میکرو کانال در اپیدرم و درم ایجاد می‌گردد. که این نوع زیرساخت‌های پوست را نیز با ترمیم کامل روبه‌رو می‌سازد. واردکردن سوزن‌ها به داخل پوست، باعث افزایش انتشار فاکتورهای رشد از فیبروبلاست ها، پلاکت های خونی و بهبود عملکرد فاکتورهای رشد alpha و Beta می‌گردد. این فرایند منجر به افزایش تولید کلاژن و الاستین توسط فیبروبلاست ها می‌شود. کراتینوسیت ها نیز به محل نیدلینگ در اپیدرم منتقل شده و در آنجا تکثیر می‌شوند و درنتیجه باعث افزایش ضخامت اپیدرم و ترمیم‌های ساختاری می‌شود. در این روش نفوذ سوزن به داخل پوست می‌بایست به حدی باشد که خونریزی‌های ظریف داخل پوستی ایجاد گرد.  درمیکرونیدلینگ اپیدرم سوراخ می‌شود اما تخریب نمی‌شود، بنابراین Epitelial در مدت‌زمان کوتاهی بازسازی‌شده و این روش باعث کم شدن دوران نقاهت می‌شود و سرعت بهبودی در فرد را افزایش می‌دهد.

 

مفهوم میکرونیدلینگ

 

 انواع میکرونیدلینگ

  • نوع اول میکرونیدلینگ سطحی نام دارد، که این نوع جهتجوانسازی اولیه و حداکثر تا عمق ۰٫۵ میلی متر انجام می‌گیرد. در این سطح روی اپیدرم کانال های بسیار ریزی ایجاد می‌کنند که باعث می­شود فاکتورهای رشد از کراتینوسیتها آزاد شده و فعالیت آن‌ها در اپیدرم افزایش یابد.

 

  • نوع دوم میکرونیدلینگ عمقی نام دارد، در این نوع که جهتجوانسازی پیشرفته، اسکارها، استریا و… از عمق ۰٫۵ تا حداکثر ۳ میلی‌متر کاربرد دارد، فرایند بهبود زخم موجب می‌شود کراتینوسیتها و فیبروبلاستها تحریک گردند، که نتیجه آن نمو سلول‌های اپیدرم، کلاژن، الاستین و گلیکوز آمین گلیکان می‌باشد و ترمیم‌های لازم جهت زیرساخت‌های پوستی را انجام می‌دهد.

انواع میکرونیدلینگ

 

مراحل انجام میکرونیدلینگ

این عمل به‌راحتی و بازمان بسیار کمی قابل انجام است و کیفیت و دقت تجهیزات و متخصص انجام دهنده آن تأثیر بسزایی در انجام این روش دارد. در مرحله اول پزشک از کرم بی‌حس‌کننده روی صورت بیمار استفاده می‌کند. در مرحله بعد با گاز استریل صورت پاک‌شده و پوست به موارد سرم یا مزو آغشته می‌شود. بعد پزشک به‌آرامی از درماپن جهت ایجاد حفرهای ریزی در اطراف صورت استفاده می‌کند.کل فرایند حدود ۲۰ تا ۳۰ دقیقه طول می‌کشد . شاید ظاهرا کمی ترسناک برسد ولی اصلا جای نگرانی وجود ندارد.بعد از چند روز پوست شروع به بهبود می‌کند درواقع با شروع بازسازی و تولید کلاژن رفته‌رفته پوست روشن‌تر شده و نتیجه قابل مشاهده است .برای نتیجه مطلوب و واقعا موثر شما به بیشتر از یک جلسه درمان نیاز دارید تا کلاژن و الاستین بطور مداوم ساخته شوند.

 

مراحل انجام میکرونیدلینگ

 

نکات مثبت این روش

  • افزایش فاکتورهای رشد، کلاژن، الاستین؛ کلاژن کمتر به معنی چروک های بیشتر، خطوط واضح‌تر و تضعیف پوست است. بنابراین کلاژن بیشتر به معنای چهره جوان‌تر است و تحقیقات نشان می‌دهد که میکرونیدلینگ درواقع می‌تواند تولید کلاژن را افزایش دهد.
  • کاهش ریسک PIH
  • بسته شدن سریع کانال‌های ایجادشده و ریسک پایین
  • افزایش ضخامت اپیدرم
  • دوره نقاهت کوتاه‌مدت
  • قابل‌استفاده برای تیپ‌های پوستی متفاوت

 

نکات منفی این روش

به‌طورمعمول سه روز پس از انجام عمل میکرونیدلینگ تمامی عوارض جانبی اولیه که پدیدار می‌شود، رفع می‌گردد.

 

عوارض اولیه قابل‌مشاهده را می‌توان به دسته‌بندی‌های زیر تقسیم نمود:

  • کبودی
  • التهاب
  • خارش و درد خفیف
  • درصورتی‌که بدن بیمار از نظر کلوئیدسازی سابقه یا مستعد باشد، زخم‌های بسیار ریزی که حین درمان در پوست ایجاد می‌شود ممکن است منجر به بروز کلوئید در پوست خواهد شد.
  • در صورت قرار گرفتن در معرض آفتاب پس از درمان، ممکن است باعث ایجاد هایپرپیگمنتیشن شود، اگرچه احتمال آن بسیار کم است. استفاده از کرم ضدآفتاب با SPF بالای ۳۰ باعث می‌شود تا حد امکان این از بروز این مشکل جلوگیری شود.
  • در طول روزهای اول پس از درمان ممکن است تورم و قرمزی در پوست ایجاد شود. دلیل این امر آن است که نفوذ سوزن به داخل پوست باعث ایجاد کانال های بسیار ریز در پوست شده که طی فرایند بهبود پس از درمان برطرف خواهند شد. زخم‌های کوچک ایجاد شده بلافاصله بسته شده و حدود ۳ ساعت پس از درمان می‌توان از لوازم آرایشی استاندارد استفاده نمود.
  • درصورتی‌که بیمار سابقه تب خال داشته باشد انجام میکرونیدلینگ ممکن است باعث ایجاد این ضایعه شود. استفاده از داروهای پیشگیری کننده (ضد تب‌خال) می‌تواند در جلوگیری از بروز آن مؤثر باشد.

 

کلینیک توس بهترین انتخاب برای انجام درمان میکرونیدلینگ

کلینیک توس دستگاه الکتریکی میکرونیدلینگ جهت کاربردهای گوناگون در حوزه درماتولوژی را ارائه می‌نماید. صفحه کوچک سوزن در کارتریج ها، دسترسی به نواحی سخت را آسان می نماید. وارد کردن سوزن ها به داخل پوست، نفوذ دقیق و کنترل شده ای را ایجاد می نماید و باعث تزریق حداکثر مواد جهت تحریک فاکتورهای رشد و تولید کلاژن می گردد. براساس تحقیقات علمی، ایجاد کانال های بسیار ریز بر روی پوست و متعاقباً وارد کردن یک ماده دارویی به داخل آن، رویکردی نوین در حوزه جوانسازی پوست به شمار می رود. هیالورونیک اسید، کمبود طبیعی آب بدن و ذخیره کلاژن را جبران می نماید. نتایج این روش بلافاصله قابل مشاهده نیست، اما بعد از انجام چندین جلسه میکرونیدلینگ، بهبود نواحی مورد درمان کاملاً مشهود است. حوزه جوانسازی پوست بسیار نامحدود است. برخلاف برندهای دیگر موجود در بازار، کلینیک توس درمانی مطمئن، ماندگار و مداوم همراه با نتایج استثنایی ارائه می دهد. کلینیک توس به خصوص در زمینه درمان اسکار، شیوه ای نوین و جالب معرفی می نماید. با این روش، بافت اسکارها نرم تر شده، سفتی و حالت کشیدگی آن از بین می رود و عیوب ظاهری آن کاهش می یابد.

 

کلینیک توس بهترین انتخاب برای انجام درمان میکرونیدلینگ